Едно от знаковите места в София, Докторският паметник, за първи път

...
Едно от знаковите места в София, Докторският паметник, за първи път
Коментари Харесай

Почистват Докторския паметник като Главата на Вашингтон

Едно от знаковите места в София, Докторският монумент,  за първи път ще бъде измит безусловно екологично и изцяло гратис .

Организатор на самодейността е германската компания Kärcher. При почистването на софийската забележителност, оповестена като монумент от национално значение още през 1955 година, ще се употребяват същите безвредни способи и професионална техника, с които са били почистени „ Окото на Лондон “ във Англия, площада „ Свети Петър “ във Ватикана, „ Статуята на Исус Христос “ в Бразилия, планината Ръшмор в Съединени американски щати и други  

Специално за събитието от Германия пристига г-н Торстен Мьовес, Директор „ Реставрация на монументи на културата “ в Kärcher. Той е почистил над 100 обекта в света – скулптури, язовирни стени, мостове, самолети, галерии, площади, музеи, църкви, лечебни заведения, манастири и учебни заведения.

През последните 40 години Kärcher е подкрепила опазването на 140 от най-големите забележителности в Европа, Азия, Африка, Америка и Австралия. След Бранденбургската врата в Берлин, Луксор в  Египет, Космическата игла в Съединени американски щати, Статуята на Буда в Китай, язовирните стени в Южна Корея и Япония...идва ред и на Докторският монумент.

Събитието е в Докторската градинка, на 14 май 2019 г. (вторник), от 11.00 часа.

Защо е бил определен точно Докторският монумент? Кои са най-често срещаните „ износвания “ на културните забележителности? Кои са най-големите провокации при почистването им? Най-новите международни способи? Това са част от въпросите, на които може да получите отговор от господин Торстен Мьовес и господин Христо Мамаров от „ Керхер “. На събитието е поканена и Столична община.

Ако желаете, може и да натиснете някое от копчетата на една от най-мощните мобилни пароструйки в Европа , с която ще бъде измит Докторският монумент.

* На фотографията: Торстен Мьовес почиства главата на Джордж Вашингтон в Съединени американски щати.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР